medyauzmani.com

Etli turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Önümüzdeki hafta dinlenmek, dinlenmek ve yeni tatlar öğrenmek için tatile çıkıyorum. Bu sefer bir terslik olmazsa dizüstü bilgisayarımı alıp oradan blog yazmayı deneyeceğim. Çünkü buraya geldiğinizde orada yazmak gerçekten çok zor. Bu sefer beni sosyal ağlarda takip edenlerin yolumu tanıması daha kolay olacak ve lezzet bu yolda duracak.

Bugünkü tarifimiz diğer hamur işlerinden biraz farklı, o fark da hepinizin fark ettiği gibi muffin kalıbında pişmesi. Kabarık bir yapısı var, ben mayalı hamur yapmakta iyi değilim diyenler bile rahatlıkla yapabilir. Doldurmak için bazen dondurucudan çıkardığım fazla kıymayı yağlıyorum, bölüyorum ve tekrar dondurucuya koyuyorum.

Ben bu kıymayı makarna, gözleme, yumurta ya da bu tarz hamur işlerinde kullanıyorum. Porsiyonum genelde 200-250 gram arası oluyor ve tamamen soğuduktan sonra dondurucu poşetlerine koyuyorum. Yoğun çalışan bayanlar için gerçek bir cankurtaran olacak bu kıymayı hazırlamak çok az zaman alıyor.

Ben içine domates ve biber severim ama siz eklemeyebilirsiniz.

Aşk…

Etli börek tarifi malzemeleri

    4,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya (10 gr) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yumurta sarısı

İç harç için:

    200 gram kıyma 1 küçük kuru soğan 1 domates (isteğe bağlı) 1 yeşil biber 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber

Etli börek tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın. Tavaya sıvı yağ konulup soğanlar kavrulur, ince kıyılmış sivri biber ilave edilerek biraz kavrulur. Pembe soğana kıymayı ekleyip soteleyin. Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Bu noktada isterseniz rendelenmiş domatesi ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve soğuması için kenara alın. Unu derin bir karıştırma kabına alıp ortasını açıp içine ılık su, yağ ve mayayı ekleyip biraz karıştırıyoruz. Tuz ve şekeri de ekledikten sonra hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30-35 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayamızı hafif unladığımız tezgaha alıp 9 eşit parçaya bölüyoruz (ben büyük yaptım 10 parça çıktı rahat). Her bir hamur parçasını oklava yardımıyla bir çay bardağından biraz daha büyük açın, ortasına kıymayı koyun ve büzülme ile kapatın. Muffin kalıplarını sıvı yağ ile yağlayın, hamuru tepsiye büzülecek taraf alta gelecek şekilde yerleştirin. 10 dakika mayalanması için dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın