Antep fıstığı dilimleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Öncelikle yaklaşık bir haftadır benden tarif bekleyenlerin kalbini kazanmak için sizi çok ama çok özlediğimi belirteyim 🙂

Türkiye gündemine birer birer oturan üzücü olaylar ve hepimizi sarsan iş koşuşturması kısa bir ara vermeme neden oldu.

Geçen hafta antrenmanların yoğunluğu akşam olurken sadece bilgisayar başına oturup çalışabiliyordum ve hafta sonu fotoğrafçılık işleri beni bekliyor.

Beni evde kendi kendime yemek yapmaktan alıkoyan basit atıştırmalıklarla evde geçirdiğim gecelerimde yemekle günlerimin ne kadar iç içe geçtiğini elbette fark ettim.

Bu akşam geç olsa da evde mutfağa gidip güzel bir şeyler yapmaya karar verdim. Tabii yemekten sonra mutfağı toplamak yerine sana yazmaya başladım, ortalık karıştı.

Genellikle hepimiz pirzola yemeyi severiz … Bu lezzetli etleri restoranlarda olduğu gibi evde de pişirmek isteriz ama nedense çok kuru ve kaygan çıkıyorlar. Şimdi size evde sulu ve sulu pirzola hazırlamanın sırrını vereceğim.

İlk adım, suyu içeride tutmak için eti mühürlemektir. Mümkünse eti ızgarada veya demir tavada yüksek ateşte kızartabilirsiniz.

Dökme demir tavanız veya ızgaranız yoksa, normal bir tavaya biraz tereyağı koyup etin bir tarafını sonra diğer tarafını kızartabilirsiniz.

Aşçılık okulu bölümünde yakında et pirzolası ile ilgili detaylı bir anlatım yapacağım. yakında görüşürüz sevgilim…

Fıstık ezmesi tarifi için malzemeler

    8 adet pirzola 4-5 yemek kaşığı toz antep fıstığı 1 yemek kaşığı hardal (varsa Dijon hardalı) Tuz ve karabiber (varsa taze çekilmiş)

Antep fıstığı dilimleri tarifi ile nasıl yapılır?

Kalem pirzolaların kemikli kısımlarında et parçaları varsa bıçakla temizleyin. Filetoların her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe pul pul dökülüp kalınlaşana kadar her iki tarafını da sıcak bir ızgarada veya tavada pişirin. Pişen pirzolalara hardalı yumurta fırçası veya elinizle hafifçe kaplayacak şekilde sürün. Dilimleri hardallı fıstığa batırın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 6-7 dakika pişirin, fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın