Arap Tavası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ramazanda ve sofralarda ikram edilebilecek harika bir ekmek yemeğidir. Lezzetli ve çok kullanışlıdır. Yanında pirinç pilavı ile iyi gider.
Arap tavası tarifi için önce sebzeleri temizleyip yıkayalım.
Patatesleri, soğanları, biberleri, domatesleri, sarımsakları küçük küpler halinde kesin ve bir kenara koyun.
Doğradığımız tüm sebzeleri tepsiye koyalım. Kıymayı ekleyelim.
Üzerine domatesi, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştırın. Tepsiye yayıp elimizle bastıralım.
Üzerine bir parça tereyağ koyalım.
200 C önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin, eğer suyu azsa su ekleyelim.
Bitince fırından çıkarın.
Dilimlere ayırıp servis yapalım.
Arap Tavası servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Arap Tava Tarif Bölüm Fotoğrafları Yapımı:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]