medyauzmani.com

Tarhana Hamurlu Mantı – En Sevdiğim Yemek

merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌

Hiç böyle tarhana çorbası yapmadınız. Ama kesinlikle denemek istediğim tariflerimden biri. Tarhananın doyurucu ve güzel tadı ile en iyi tarhana çeşidi olduğunu söyleyebilirim. O halde tarifimize devam edelim👇 tarhana unlu mantı için önce tarhanamızın üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ve tarhanayı 2-3 saat yumuşatıp ıslatalım.

Diğer yandan kıymayı tavamıza alıp üzerine zeytinyağını dökelim. Hadi kızartalım.

Büyük bir soğanı ince doğrayın ve oraya atın. Sırasıyla salça, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyelim. Ve kıymamızı güzelce karıştırarak kızartalım. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Derin bir kapta soğuyan kıyma karışımına unu azar azar ekleyip kıvama getirelim.

Ortasını hafif suyla elimizi ıslatarak hamuru alalım. Başka bir tepsiye un serpin.

Hamurumuzu bezelyeden biraz daha büyük kıralım ve yufkaları parmaklarımızın arasında bırakalım.

Not: şekil dairesel olmayacaktır arkadaşlar.

Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Son olarak hamurların birbirine yapışmaması için biraz un serpelim.

Dilerseniz ıslanmış olan tarhanaları dilerseniz bir blender ile bir iki adım atabilir, dilerseniz elle öğütebilirsiniz. elimle kaşıdım. Düzgünce parçalayalım.

Daha sonra biraz su alıp ocakta kaynatalım.

Ardından bir kaşık domates salçası ekleyin ve karıştırın. İçine hazırladığımız köfteleri alalım.

Hamurun içinin piştiğinden emin olduktan sonra bezelyeleri ekleyelim.

Tarhana çok su çektiği için kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Son olarak küçük bir tavada zeytinyağını ısıtıp kuru naneyi ekleyip kavuralım ve çorbamızın üzerine dökelim.

Tarhana hamurlu mantı için nefis tarifimiz hazır.

Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin. Afiyet olsun canlarım 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın