Ayran (Kabak) Polen Çorbası

Ayran (Kabak) Polen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı dövme (buğday)
  • 1,5 kilo yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-1,5 kilo kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bunlar

Ayran (kabak) polen çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle dövmemizi sıcak suda yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Kabak haşlanırken kabakları küçük küçük doğrayalım.
  3. Yoğurt, yumurta, tuz ve unu mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Pişen hamurun üzerine çırptığımız yoğurdu ilave edip dağılmaması için yavaş yavaş karıştıralım.
  5. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.
  6. Kaynamaya başlayan çorbamıza küp küp doğranmış kabakları ilave edip tekrar kaynamaya başlayana kadar karıştıralım.
  7. Kabak yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. (Çorbanın kıvamına göre su ekleyebilirsiniz). Afiyet olsun.

Not: Çorbayı ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Resimli ayran (balkabağı) polen çorbası tarifi

  • Serum
  • yoğurt
  • börek tarifi
  • çorba
  • kabaklı
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Bölünmüş çorba

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın