medyauzmani.com

Ayva Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Gizli Reçel Reçeli Hakkında,

Ayvaları yıkayıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.

Bir tencereye alıp şeker ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Ayvayı yıkayıp çekirdeklerini ayırıp tülbentlere sarıyoruz ve pişerken reçele koyuyoruz çekirdekleri rengini veriyor 👍👍

20-25 dk. kadar pişiriyoruz.

Ardından 1/2 limon suyu, tarçın ve karanfili ekleyip 10 dakika pişirin.Çok pişiriyoruz.

Ocaktan alıp içine tarçın, karanfil ve çekirdeklerini alıp soğumaya bırakıyoruz.

Ayva Reçeli hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın