medyauzmani.com

Badem ezmesi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Havanın dondurucu olduğu biliniyor ve kar her an sıkışabilir. Öğlen oldu bile, benim gibi erken kalkıp geç kahvaltı yapanlar için kahve zamanı. Bugün görüşürüz vs. Madem bunun için evden çıkmayacaksınız diye bir gönül rahatlığı var, şimdi keyifle tarif yazma zamanı.

Orta boy bir kahve ve bir ya da iki dilim badem ezmesi gününüzü güzelleştirecek detaylar arasında. Bu tarifi hazırlarken çiğ, kavrulmamış badem kullanılmalıdır. Marketten aldığınız kavrulmuş bademlerin kabukları soyulmaz ancak kabuksuz bademleri aktarlarda bulabilirsiniz. Bulamıyorsanız kavrulmamış bademleri sıcak suda biraz kaynatıp soğumaya bırakırsanız suyunu süzdüğünüzde kabuklarının kolayca dağıldığını görebilirsiniz.

Daha pratik bir yaklaşım isteyenler, pastanelerden badem unu alabilirler. Bu, mutfak robotunun çalışmasını biraz daha kolaylaştırır ve size zaman kazandırır.

Badem ezmesi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey kullandığınız sıvı miktarıdır. Sıvıları azar azar eklemezseniz katı değil badem püresi olur. Bu nedenle azar azar ekleyin, kıvamından emin değilseniz sofraya hazırladığınız bademleri yedikten sonra parmak uçlarınızla su serperek yoğurmaya devam edin.

Bir diğer önemli nokta ise kullanacağınız aromadır. Evde toplanmış bademler hazırlandıkları kadar güzel kokmazlar, seviyorsanız kokudan bir iki damla kullanın.

Hamuru keserken tam bir bıçağa ihtiyacınız var. Badem rulosunu keskin ama eziyorsa, açarken dilimleyin ve her dilimin streçini çıkardığınızdan emin olun.

Not: Dilerseniz 2×2 büyüklüğünde püre yapabilirsiniz. Buzdolabında bozulmadan uzun süre saklanabilir.

Aşk…

Badem ezmesi tarifi malzemeleri

    150 gr çiğ, soyulmamış badem (filetoda da olur) 100 gr pudra şekeri 2 tatlı kaşığı limon suyu 1-2 damla badem aroması 2-3 yemek kaşığı su Gerekirse yoğururken kullanmak için 1-2 yemek kaşığı su

Badem ezmesi tarifi nasıl yapılır?

Sıvı malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. Değirmen ataşmanını bir mutfak robotuna takın ve bademleri ince olana kadar öğütün. (Bademlerin çok yumuşak ve kabarık bir kıvamda olması çok önemli.) Un haline gelen bademleri mutfak robotunun geniş kabına alın, pudra şekerini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Hamur toparlanana kadar sıvı eklemeye devam edin. Hamur toparlanıp toparlanmaya başlayınca tezgaha alıp gerekirse biraz su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki parçaya bölün. Hamuru mutfak tezgahına yaydığınız streç film yardımıyla ince bir rulo haline getirin (genişliğinin 1 pound olması yeterlidir). Bu ruloyu buzdolabında en az 6 saat bekletin. Kalınlaşan ve ikiye bölünen hamurları halka halka keserek servis edin. Servis ederken isteğe bağlı olarak üzerini badem, fıstık tozu vb. ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Dilerseniz hamurunuzu yaparken 1 tatlı kaşığı gül suyu ekleyerek badem ezmesi haline getirebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın