medyauzmani.com

Yumurtalı avokadolu sandviç – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Herkese kocaman merhaba 🙂

İlk yılbaşı postum da bugünlerde her şeyin içine kattığım avokadodan gelsin istedim 🙂 Daha önce Avkado Salatası (meze) tarifini paylaşmıştım. Bunun dışında en popüler tariflerinden biri olan Guacamole’u da paylaştı.

Son iki yılda avokado popüler bir meyve haline geldi. Bodrum’daki gibi 50 kuruş – 1 lira olmasa da İstanbul’da 2.5-3 lira. Bu yüzden yenmesi bir yana yüze de sürülebilen gençlik maskesi tarifleri paylaşmaya başlıyorum.

Vücudumuzun protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasını dengeleyen avokado ile yapılan tarifler, enerjiye en çok ihtiyaç duyduğunuz anda (benim için genellikle öğleden sonraları) yakıtın geri kazanılmasına yardımcı olur. Tabii ki çok fazla kalori içerdiğini unutmamalıyız, bu nedenle kilo vermeye çalışıyorsanız yarım avokadodan fazla yememenizi tavsiye ediyorlar.

Genellikle sabahları yumurta ve avokado ikilisi tercih edilse de, o gün çok çalışıp bir öğünü kaçırırsam hemen kendime bir sandviç yaparım. Genelde tam buğday veya tam buğday ekmeği kullanırım ama en çok büyük marketlerde satılan Eiweissbrot proteinli ekmekle severim. Küçük bir fiyatı var, ancak tatmin edici bir segmenti bile var.

Avokadoyu genelde marketten aldığımız için zordur. Sert avokadolar çıtır çıtır oldukları ve ağızda acı bir tat bıraktıkları için yenmeye uygun değildir.

Olgun bir avokado, açık yeşilden donuk koyu yeşile döner ve parmağınızla üstüne bastırdığınızda kolayca parçalanır.

Avokado çiğ ise bir iki gün içerisinde rahatlıkla yumuşatabilirsiniz. Oda sıcaklığında temas etmeyecekleri bir yerde muhafaza edilmeleri yeterlidir. Elma ya da muzla tutanlar var ama bence gerek yok. Avokado da buzdolabında olgunlaşır, ancak biraz daha uzun sürer.

Aşk…

Yumurtalı ve avokadolu sandviç tarifi için malzemeler

    1 olgun avokado 1 haşlanmış yumurta 2 dal dereotu Tuz isteğe bağlı 1 küçük diş sarımsak

Servis için:

    2-3 dilim şekersiz pastırma

Yumurtalı ve avokadolu sandviç tarifi nasıl yapılır?

Yumurtayı 8 dakika kaynatın, süzün ve soğuk suya koyun. Sıcak yumurtaları soyun ve ince doğrayın. Avokadoyu uzunlamasına iki parçaya kesin. Bıçağı merkezdeki çekirdeğe hafifçe bastırın ve delin. Çekirdeği bıçağın sapıyla hafifçe sola ve sağa çevirin ve çekirdeği çıkarmak için kendinize doğru çekin. Bir bıçak kullanarak avokadoyu önce uzunlamasına sonra yatay olarak kare şeklinde kesin. Bir kepçe yardımıyla avokadoyu kabuğundan çıkarın. Yumurtanın üzerine dilimlenmiş avokadoyu ekleyin. Tuz ve isteğe bağlı olarak biraz ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız avokado ve yumurtayı ekmek diliminin üzerine alın. Pastırmaları yağsız tavada kızartın. Kızaran dilimleri sandviçin üzerine dizin. Üzerine diğer ekmek dilimi ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın