Baget Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Baget Ekmek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kaseye maya, şeker ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra üç dakika bekleyelim.

Diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp bir saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve 16 eşit parçaya bölün. Ellerimizle beze yapalım

Yine un serpilmiş tezgahın üzerine sıvı yağ ile ellerimizi yağlayalım ve hafifçe bastırarak bir tabak tuzluk gibi açalım.

Rulo şeklinde saralım ve ucunu birleştirelim.

Elimizle çevirerek kenarlarını düzleştirelim

Yağlı kağıt serili tepsiye alttan dikiş atalım.

Unu bir süzgeç yardımıyla yayalım ve bıçakla kesimler yapalım.

Maya tepsisi için 20 dakika ısınmasını bekleyin.

170 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Fırının içine ısıya dayanıklı bir kaba su koyalım

Pişirmek 30-35 dakika sürer.

Ev Yapımı Baget Ekmeğimiz Hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın