Baklavalı Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sevgili Daria’nın ilk gördüğümde beni çok etkileyen tarifi kekli baklava oldu. İki farklı tarifi birleştirip ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor 🙂 Elinize sağlık, en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Aşk…

baklava keki

baklavalı kek tarifi malzemeleri

20 yufka
125 gram tereyağı

kek için:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 poşet kabartma tozu
1 paket vanilya

Bir içki için:

3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Baklavalı kek tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak şerbeti kaynatıp soğutuyoruz, tereyağını eritip fırın tepsisini fırça ile yağlayıp iki kat yufkayı tepsiye alıp yağlıyoruz.
Kek için önce şeker ve yumurtayı güzelce çırpın, ardından diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu çırpın, kek hamurunu yufkanın üzerine yayın ve kalan on yufkayı tekrar iki kat olacak şekilde yayarak bitirin. Baklavamızı keskin bir bıçakla ve üzerine kalan tereyağını sürelim.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, fırından çıkarın, soğuk şerbeti dökün, bir saat bekletin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın