medyauzmani.com

Patlıcan Yatağında Fırınlanmış Dana Eti – En Sevdiğim Yemekler

Patlıcan yatağında pişen et tarifi için patlıcanı ortadan ikiye kesip tuz serpip acı suyunun çıkmasını bekliyoruz.

Bu sırada eti bir süzgeçe alıp yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Eti pişirdiğimiz tencereden yağı alıp eti kavurmaya başlıyoruz.

Et suyunu kaybetmeye ve sulanmaya başlayacak, daha sonra yanacak ve yağlanacaktır.

Soğanı, taze soğanı ve taze sarımsağı küp şeklinde doğrayın ve ete ekleyin.

İki domatesi küp küp doğrayın, karıştırın ve beş dakika kızartın.

Sıcak su dökün ve 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişmiş ete doğranmış yeşil biber ve karabiber ekleyin.

Patlıcanın acı suyunu elimizle sıkıyoruz ve çok az yağda hem önünü hem arkasını kızartıyoruz.

Kızaran patlıcanı tepsiye kağıt havlu üzerine koyuyoruz.

Patlıcanların iç katmanlarını kaşık yardımı ile kırıp tabak şekline getiriyoruz.

Pişmiş eti patlıcanın içine koyuyoruz.

Üzerine çeri domates ve yeşil biber koyuyoruz.

Et suyunu bir tencereye alıp tepsiyi sarma kağıdı ile kaplıyoruz.

Sarı pişirme kağıdı olmayanlar için önce yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kaplıyoruz.

25 dakika ve 250 C önceden ısıtılarak kapatıldıktan sonra bir kağıt alıp 15 dakika pişirip üzerini açıyoruz.

Patlıcan yatağında et sote hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın