Bamya Çorbası (Konya İli) – En Sevdiğim Yemek

Merhabalar Konya yöresinin en güzel ve en lezzetli tarifi ile karşınızdayım.👌👍

Bamya ipe dizildiği için ne kadar olduğunu bilmiyorum.

Kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Bamya Çorbası (Konya Bölgesi) Tarifi,

Bitkiyi bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su dökelim ve son olarak limon suyunu sıkalım.

Orta ateşte otu hafifçe yumuşayana kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve suyunu süzün.

Otumu yedi veya sekiz dakika pişirdim.

Soğuyunca otu dikkatlice iplikten çıkarın.

Bir tavaya sıvı yağı alıp eti koyun ve hızlıca karıştırın.

Eti pişirirken tuz eklemeyin, aksi takdirde sertleşebilir.

Doğranmış soğanı oraya koyalım ve kavurmaya devam edelim.

Sosu ve baharatları koyup kaynamaya devam ederken suyu ekleyelim.

Son olarak otları döktüğümüzde limon suyunu sıkalım ve kısık ateşte pişirelim.

Bamya çorbası (Konya Bölgesi) hazır.

Yemek yemeyi seviyorum ❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın