medyauzmani.com

Basınçlı Fasulye ve Pastırma – En Sevdiğim Yemek

Basınçlı Fasulye ve Pastırma tarifi için,

Fasulyeleri bir gece önceden ıslatıp sabah suyunu ilave edip kaynatıp sıcak suda beklettiğimizde başka bir şey hazırlıyoruz.

Soğanı ve pastırmayı hızlıca doğrayıp kapya biberi küçük küçük serpip düdüklü tencereye alıp zeytinyağını koyuyoruz domates ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz sıcak suda beklettiğimiz fasulyeleri süzüp sıcak suya koyuyoruz . düdüklü tencere.

Üzerine iki parmağımızla su döküp kapağını kapatıp harlı ateşte pişiriyoruz.

Düdük gelince ateşi en alt noktasına alıp mandalı indiriyoruz.

Tekrar düdük çaldığında ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz (aslında kapya biber yerine yeşil biberle çok daha lezzetli oluyor).

Şimdi güzel bir pilav ve komposto harika olur, yaptım ve tarifini göndereceğim. Üçünü birlikte fotoğrafladım.

Nefis pastırmalı fasulyelerimiz hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın