Basınçlı Pişirme Mısır İpuçları – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta semt pazarına gittiğimde mevsimi gelince mısır almaya karar verdim. Düdüklü tencereyle ilişkimin ne kadar mesafeli olduğunu eski okurlarım bilir 🙂

Aslında, abarttığımı biliyorum – belki de annemin ıslık çalma korkusu bana geçmiştir. Her halükarda, artık yeni nesil 2-3 aşamalı klipsli butonlar var. Benimki onlardan biri ve ara sıra kullanmaya çalışıyorum çünkü çok daha güvenliler.

Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısırı, hatta sütlü mısırı pişirmek bile saatler alıyor. Düdüklü tencerede mısırın pişmesi maksimum 25 dakika sürer.

Şimdi önce sütlü mısır nasıl seçilir onu anlatayım. Markete gittiğinizde mısırı yaprakları kapalı almayın, seçim yaparken 1-2 yaprak koparıp tanelerine bakın. Taneler açık sarı ve orta sert olmalı, sarı ve sert olmamalıdır. Yani tahılın üzerine parmağınızla bastırdığınızda kolayca çıkması gerekir ve beyaz süt çıkacaktır. Satıcı tarafından kabuğu soyulmuş mısır alacaksanız, satıcıdan 3-4 mısır yaprağı isteyin. Mısır kaynarken içine atılan bir yaprak mısırın daha aromatik olmasını sağlar.

Mısır haşlanırken mısırın sertleşmemesi için tuz eklenmez. Ben kayınvalidemin tavsiyesi üzerine bir yemek kaşığı toz şeker ekledim ve tadına bayıldım, neredeyse koçanda satılan hazır mısır kadar lezzetli oldu.

Şimdi gelelim düdüklü tencerenizi kullanırken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına…

    Öncelikle düdüklü tencereyi yarısından fazla doldurmayın. Mısırı tencereye sığacak şekilde daha küçük parçalar halinde kesin. Tencereyi orta ateşte normal şekilde kullandığınızdan emin olun. Yüksek ateşte pişirme işlemi başlar, buhar çıkmaya başladıktan sonra düdüğü kapatıp kaynamaya devam edin. Pişirme sürelerine dikkat edin. Izlediğinizden emin olun. Ocağın altını kapatıp tencerenin ilk sıcaklığını yükseltmeden düdüğü yani buhar çıkışını çalıştırmayınız. Ortaya çıkan buhar çok sıcak olacağından dikkatli olun.

Aşk…

Düdüklü tencerede mısır için malzemeler ve tarif ipuçları

    4-5 orta boy su bardağı mısır suyu (tencerenin yarısından fazla doldurmayın) 1 yemek kaşığı toz şeker 1-2 mısır yaprağı

Basınçlı pişirilmiş mısır tarifi nasıl yapılır?

Mısır yapraklarını ayırın (ayrı aldıysanız satıcıdan 4-5 yaprak isteyin). Mısırları ve yapraklarını yıkayıp ikiye bölün. Kuru mısırı tencereye alın. Tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Tencereye 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek düdüklü tencereyi kapatın. Tencereyi orta ateşe koyun ve yüksek ateşte açın. Düdükten buhar çıkmaya başladığında brülörü en düşük ayara getirin ve buhar çıkışını kapatarak pişirme işlemini başlatın. 20 dakika pişirmeye devam edin. 20 dakika sonra ocağı kapatın ve 5 dakika soğumaya bırakın. 5 dakika sonra, elinizi yakmamaya dikkat ederek buhar çıkışını yavaşça açın ve kalan buharın çıkmasını sağlayın. Buhar tamamen çıktıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve mısırları tuzla birlikte servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın