Merhaba sevgili arkadaşım,
Baskı maceralarımız devam ediyor 🙂 Enginardan kolay kırmızı mercimek çorbasına, brokoli bezelye çorbasından haşlanmış mısıra kadar birçok tarif denedim. Özellikle dondurucudan yeni aldığım enginarları pişirirken bana çok yardımcı oluyor. (Enginar tarifi sonra gelecek 🙂 Ama yine de düdüklü tencerede yemek yaparken biraz geriliyorum.
Daha önce progresif vs kullanmıştım ama geçen yıl piyasadan aldığım küçük ve ucuz 5 litrelik düdüklü tencere kadar ısınamamıştım. Bence biraz güven ver 🙂
Ben etsiz kuru fasulye sevenlerdenim. Çoğunlukla sosis veya pastırma yerim. Çok uzun zaman oldu. Geçtiğimiz haftalarda Sirkeci Garı’nda Yöresel Ürünler Festivali’ne denk geldik. Küçük şeyler aldım. Yan koltuğum çok gururlu olduğu için biraz İspir Fasulyesi almaya karar verdim. Şeker fasulyesi olarak da bilinen bu fasulyeler bence normal dermason fasulyelerinden çok daha lezzetli.
Şimdi asıl mesele fasulyelerin düdüklü tencerede pişme süresi. Bu konuda biraz okudum. Herkesin farklı bir zamanı vardır. Ortalama 20 dakika olmasına rağmen fasulyenin cinsinin bu süre üzerinde inanılmaz bir etkisi vardır. Aslında bakliyatlar bir yaşından büyükse daha sert pişirilebilir. Bazen dağılabilir.
Bir gece önceden ıslattığım taze fasulye tam 15 dakikada dağılmadan tam kıvamında pişti. Özellikle teyzemi arayıp pişirmeden önce sordum fasulyesinin 8 dakikada piştiğini söyledi.
Her ihtimale karşı ilk tıslamadan sonra 10 dakika pişti ama yine de canlandı. Bu nedenle düdüklü tencereyi tekrar açıp buharı ilk çıktıktan sonra 5 dakika daha tuttum ve ezilmeden tam kıvamında oldu.
İlk kez buharda pişirdikten sonra brülörün altını en düşük seviyeye ayarladığınızdan emin olun, böylece çekirdek kabukları düşmez.
Ayrıca pişirme sürelerinin markadan markaya değiştiğini unutmayın. Tadına ve süresine alıştıktan sonra aynı marka ile devam edin.
Bu arada pirinç pilavı ne için kullanılır diyenler için pirinç pilavı tarifim linkte 🙂 Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuru fasulye tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (geceden ıslatılmış) 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı salça (biberli domates karışık) ½ çay kaşığı zeytinyağı tuz 5 su bardağı su (fasulyelerin üzerine 2 parmak geçecek kadar)
Düdüklü tencerede kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
1 gece önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri süzün, 1 su ile durulayın ve süzülmeye bırakın. Soğanı doğra. Zeytinyağlı bir tencereye alıp tuzunu ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Süzülmüş fasulyeleri ekleyin ve karıştırın. Tencereye su ekleyin ve düdüklü tencereyi kapatın. Buhar çıkana kadar yüksek ateşte pişirin. Buhar çıktığında, ısıyı azaltın ve 15 dakika pişirin. (Fasulyenin cinsine göre süre değişebilir) Süre sonunda düdüklü tencereyi kapatın ve buharı tamamen çıkınca kapağını açıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]