Sandviç ve tostları bazlamayla yapmayı seviyorsanız tarifimi mutfaka denemelisiniz. Yaparken hamurun iyi yoğrulması ve iki katına çıkıncaya kadar dinlendirilmesi önemli.
Suyun ılık olması, mayanın aktive olmasını hızlandırıyor. Pişirme sırasında tavanın iyice ısındığından emin olun. Bazlamaları streç filme sarılıp dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bazlama yapmak istiyorum ama maya kullanmak istemiyorum diyenler için, mayasız bazlama tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Bazlama Tarifi Tarifi İçin Malzemeler
-
2 su bardağı ılık su
4-4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Bazlama Tarifi Tarifi Nasıl Yapılır?
Su, toz şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika kabarması için bekleyin.
Unu, tuzu ve sıvıyağı ekleyerek önce düşün sonra yüksek devirde 3-4 dakika karıştırın.
Hamurun üstüne streç film örterek yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamuru hazırlayacağınız büyüklüğe göre 6 ya da 8 eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın.
Unladığınız tezgahta merdene yardımıyla tatlı tabağı boyutlarından biraz daha küçük açın.
Açtığınız bazlamaları güzelce unlayın ve 5 dakika daha dinlendirin.
Tamamen yağsız tavada her iki yüzünü de kızartın ve kenara aldıkça üstüne bir örtü örtün. Ilık ya da soğuk kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]