Bu sabah İstanbul’a döndük ve erken ayrılmamız sayesinde trafiğe takılmadan hızlı bir şekilde evimize döndük. Kaz Dağları’nın temiz havasında İstanbul nemini unutan vücudumuz biraz sersemlese de buraları özledik.
Pratik Biber Dolması, biber dolması yapmak için sadece birkaç malzemeyle pratik bir tarif arayanları memnun edecek bir tarif. Bu tarifteki en önemli lezzet arttırıcı soğan ve domatesi birbirine sürterek kıymaya katmaktır.
Doldurmak için seçtiğiniz dolmalık biberlerin taze ve yumuşak olduğundan emin olun. Elinizde varsa kıyma harcına 1-2 tutam ince kıyılmış taze nane veya dereotu ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Biber dolması tarifi malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber 350 gr orta yağlı kıyma 1 su bardağı kırık pirinç 2 adet kuru soğan 2 adet büyük boy domates Maydanoz 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Tuz İsteğe göre karabiber
Biber dolması tarifi nasıl yapılır?
Biberleri güzelce yıkayın, saplarını bıçakla kesin ve tüm çekirdeklerini çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın. Pirinci iyice yıkayıp kurulayın, ardından yemeklik domatesleri soyun ve doğrayın (domatesin kabuğunu doldurma için kaplama olarak kullanacaksınız). Soğanı yemeklik doğrayın ve elinizle ovuşturarak domatesle birlikte püre haline getirin. Kıyma, ezilmiş domates, soğan, 1/2 su bardağından az bitkisel yağ, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Tuzla ovduğunuz biberleri hazırladığınız havanın içine doldurun, fazla bastırmamaya dikkat edin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak. Biberleri dik bir şekilde koyup tencereye kapatıyoruz. Kalan yağı ve soğuk suyu tenceredeki biberlerin ortasına, biberlerin yanına koyun. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, kaynadıktan sonra kaynatın. Yarım saat sonra biberin üzerine çatal değdirilerek kolayca delinebiliyorsa dolma pişmiştir ve servise hazırdır. Servis tabağına alıp yoğurtla sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]