medyauzmani.com

Biber turşusu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Özellikle et yemeklerinin yanında sofralarımızı tamamlayan biber turşusu en sevdiğim tariflerden biridir. Bizim evde acı biber (kırmızı acı biber hariç) çok sık yenmez. Bu nedenle turşu yaparken genellikle tatlı biberi tercih ederim.

Biber turşusu yapmak o kadar kolay ki, turşu suyunu ölçülerine göre hazırladıktan sonra maksimum 10 dakikanızı alıyor. Yani aslında hem kendi ev yapımı, katkısız turşunuzu yapmanın keyfine varacaksınız hem de tamamen damak tadınıza uygun bir lezzet daha yakalamış olacaksınız 🙂

Turşulama sırasında biberi yıkadıktan sonra bıçakla delebilirsiniz ya da biber çok uzun ve kavanoz küçükse benim yaptığım gibi ikiye bölebilirsiniz.

500 gr biber için 1 kg’lık cam kavanoz kullandım. Ben uzun sapları hoşuma gittiği için saplarını kesmek yerine elimle ikiye böldüm. Onları daha iyi istifleyebilmek için kavanozu yan çevirdim ve olabildiğince sıkı bir şekilde yerleştirdim.

Biber turşusu hazırlandıktan 3-4 gün sonra sararmaya başlayacaktır. 10-12 gün içinde tamamen olgunlaşacak ve yemeye hazır olacaklar.

Bir kilo biber hazırlamak isterseniz 2 kiloluk bir kavanoz kullanabilirsiniz, verdiğiniz ölçülerdeki salamura doğru gelecektir.

Turşu yapmanın püf noktalarını buradaki yazımdan bulabilirsiniz.

Aşk…

Biber turşusu tarifi için malzemeler

    500 gr yeşil biber (sivri veya iri çekilmiş olabilir) 1 litre kaynar sıcak su (içme suyu) ½ su bardağı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (kaba tuz) Yarım limonun suyu (isteğe bağlı) 1 çay kaşığı granül dereotu Şeker veya maydanoz 1 yemek kaşığı nohut 1 baş sarımsak 1 kg cam kavanoz

Biber turşusu tarifi nasıl yapılır?

1 litre sıcak suyu uygun bir ölçü kabına veya karıştırma kabına alın. Sirke, limon suyu, tuz ve şekeri ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın. Tuz eridikten sonra soğumaya bırakın. Kavanozun dibine biraz nohut atın. Yıkayıp ortadan ikiye kestiğiniz veya bıçakla deldiğiniz yeşil biberleri ve suyunu çıkardığınız tüm sarımsakları kavanoza koyun. Turşu suyunu ekleyin, biberlerin arasında hava kalmayacak şekilde biraz çırpın, üzerine dereotu veya maydanoz yaprağı koyup bastırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp direkt güneş ışığından uzak bir yerde saklayın ve 10 gün sonra tadına bakın. Olgun turşu servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın