medyauzmani.com

Biberli Ekmek Tarifi (Hatay İli)

Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Bölgesi)

Öncelikle hamuru hazırlayalım.

Unu geniş bir kaba koyun, içine tuz ve mayayı koyun ve yumuşak olan hamuru ılık suyla kulak gibi yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

O halde harcı hazırlayalım. Soğanı soyun ve ince doğrayın.

Büyük bir kaseye koyun ve süzme peynir koyun. Çökeltinin içine tuz, kekik, kimyon koyuyoruz ve son olarak biber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Mandalina rengi bezeyi hamurdan alıp elimizle çay kasesi büyüklüğünde açıyoruz.

Hazırladığımız çökeltiden 1 yemek kaşığı koyup ağzını kapatıp tekrar beze yapıyoruz.

Yağlanmış tepsiye dizip elimizle bastırarak yuvarlayalım.

Kapattığımız hamurun üzerine kabak karışımını her tarafına eşit olacak şekilde yayıyoruz.

Son olarak üzerine susan serpiyoruz.

Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar tekrarlıyoruz.

200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Biberli ekmeklerimizi hemen yiyebilir ya da buzdolabında soğutup gerektiğinde yiyebilirsiniz.

Biberli Ekmek (Hatay Bölgesi) hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın