Biberli ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Selda hanım ff zevkle takip ettiğim insanlardan biri. Bir keresinde biberli ekmeği kendi beslemelerinde paylaştım, aradığım tarif bu dedim ve kendim için olduğu kadar sizin için de tarifi sordum. Kendilerine bu lezzetli ekmekleri bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyor, ellerine sağlık diliyorum.

Biberli ekmek tarifi malzemeleri

hamur için:

4 su bardağı un
Yarım paket (20 gr) yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz (hamurun kıvamı için un ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz)

Harçlar için:

1 orta boy kırmızı biber
2 yeşil biber
1 büyük domates
1 soğan
Birkaç diş sarımsak
Bir çay kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yarım blok beyaz peynir (lor, kaşar, dil peyniri veya süzme peynir) de kullanılabilir.

Biberli ekmek tarifi nasıl yapılır?

Ilık süt ve şekeri karıştırın. Mayayı ekleyin ve köpürene kadar bekleyin. Daha sonra yoğurma kabına yağı ve unu alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Tüm malzemeleri bir havanda ince ince doğrayın, baharatları ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisine yayılmış (yaklaşık bir saat kadar kabarmasını bekleyin) mayalı hamurların üzerine harcı hazırlayıp dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

kaydeden Celda Dölekoğlu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın