Birmanya Çizgili Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Çizgili Burma Böreği tarifi için şeker, ılık süt ve mayayı maya eriyene kadar karıştırıyoruz.

Üzerine yumurta beyazı yağı ve tuzu ekleyin. Son olarak unu ekleyip biraz sağa yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ağzını kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Hamurdan mandalina dilimlerini kesip resimdeki gibi dikdörtgen şeklinde açıyoruz. (Pişirmek için un kullanmıyoruz!)

Üzerine tereyağ ya da zeytin ezmesi sürüp uçlarını kesmemek için yaklaşık 1 cm uzunluğunda kesikler yapıyoruz daha sonra etrafını ovalayıp gül şeklinde ovuyoruz.

Ucu altına gelecek şekilde ara sıra tepsiye diziyoruz.

Yumurta sarısı ile karıştırın ve 20-25 dakika ısınmaya bırakın.

175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şeritlerle yapılan Burma böreği hazır.

çok teşekkür ederim 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın