Merhaba sevgili arkadaşım,
Beklenen soğuklar da geldiğine göre sofralarımızda daha çok çorbaya yer açmanın zamanı geldi 🙂 Gerçi Nehir’in altıncı ayından beri daha önce denediğimden daha çok çorba yedim ve daha çok çeşit denedim. . hiç denedim Yıllardır pirinçle yaptığım ve onun çok sevdiği Yayla Çorbasını bu sefer buğdayla denemeye karar verdim.
Sonuç olarak, lezzetli ve doyurucu bir çorba ortaya çıktı. İleride farklı bakliyat türleri ile de denenebilecek bir lezzet olduğunu düşünüyorum.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yayla Buğday Çorbası İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday çimi 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı tuz un 7-8 su bardağı su (2 su bardağı et suyu) 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı kuru nane
Buğday ile yayla çorbası nasıl yapılır?
Buğdayı bir gece önceden veya en az 3-4 saat önceden ıslatın. Şişmiş buğdayı tencereye alıp 6 su bardağı su ekleyin ve buğdaylar yumuşayıp açılmaya başlayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı, un ve sütü bir kapta iyice çırpın. Kaynayan çorba suyundan iki yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın. Baharatları yavaş yavaş çorbaya ekleyerek çorbayı karıştırmaya devam edin. 1-2 kez kaynatın ve beğeninize göre su ekleyin. Çorba pişerken küçük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp naneyi ekleyin ve orta ateşte soteleyin. Hazırladığınız sosu çorbaya ekleyin ve karıştırın. 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]