Önce rahmetli anneannemden sonra annemden yıllardır uyguladığım bir yöntem bu. Süt ve eritilmiş tereyağı kullanılabilir. Zamanla sosu, tadını daha çok sevdiğim bir sosla değiştirdim. Sütle yapıldığında ıslanıyor gibi oluyor. Yoğurdu bu yüzden seviyorum 🙂
Lezzetli börekler, özellikle Çin börekleri ve hiç kurumayan gül börekleri pişirmenin sırlarından biri de budur.
Oldukça pratik bir sos hazırlayarak fırın böreklerimizin lezzetine nem katıyoruz! Bazen karışıma soda da ekliyorum.
Ayrıca en sevdiğim burrito tariflerimden bazılarına bağlantılar da ekliyorum!
Peynirli sandal böreği
ıspanaklı sodalı börek
katlanmış gözleme
Çıtır ıspanaklı üçgen turta
Börek yaparken sizi lezzetli yapan sırlarınız neler? Benimle paylaşabilir misin?
İçerik Tablosu
Turtalarınız Asla Kuru Kalmayacak: Turta Sosu Nasıl Yapılır? Tarif malzemeleri
1 yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ İsteğe göre biraz süt
Turtalarınız Asla Kuru Kalmayacak: Turta Sosu Nasıl Yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Tüm malzemeleri karıştırın ve hamur katmanlarına yayın. Ayrıca biraz alıp böreklerin üzerine de yayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]