medyauzmani.com

Tavuklu Mantı Tarifi – Tariflerim

Tavuk severler için çok farklı bir tarifin zamanı geldi. Misafirler için yapıldığında “Tarifinizi göndermeniz gerekiyor!” ☺️ denilen yemeklerden biri

Tavuklu Mantı Tarifi için önce haşlanan tavuk göğüslerini kıyın, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Tüm yufkayı kenardan sarkacak şekilde geniş deliğe yerleştirin.

Bu aşamadan sonra her yüzeye bir kaşık ayçiçek yağı dökmeyi unutmayın!

İkinci hamur tabakasını büyük parçalar halinde kesin ve birkaç kat yaparak zemine koyun.

Tavukların yarısını koyun.

Üçüncü hamur tabakasını büyük parçalar halinde kesin ve birkaç kat yaparak zemine koyun. Ortasına kalan tavukları yerleştirin.

Borcumu, yanında haç asılı bir paket gibi örtün.

Üzerine ayçiçek yağı dökün.

Şu anda kaç kat kullanabilirsiniz, yufkayı bıçakla kesin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız tavuk yufkasının üzerine sıcak tavuğu dökün, tekrar fırına verin ve 10-15 dakika marine edin.

Bir tavada erittiğiniz sarımsak ve tereyağı, nane ve biber ile yoğurdu dökün.

Tavuklu Ravioli servise hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın