medyauzmani.com

Chia puding (yoğurt) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün sizlere bahsettiğim chia tohumu ile yaptığım inanılmaz pratik tarif chia pudingiydi. Chia nedir ve faydaları ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Ben en çok yoğurtla yemeyi sevdiğim için öncelikle bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi bu tohumlar kendi hacimlerinin 12 katı kadar su emebilirler. Bu nedenle, yoğurdu kısa sürede koyulaştırıp jöle kıvamına getirirler. 2-3 yemek kaşığı chia tohumu 1 kase yoğurtta resimde gördüğünüz etkiyi bırakıyor. Böylece küçük bir porsiyon bile neredeyse bir öğün geçirmenizi sağlar.

Şimdi dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Yani tohumlar sıvıyı emdikçe hacimleri artıyor (tabi böyle olması gerekiyor :)) Her halükarda bardaklarınızı silmeyin, yani ağzına kadar doldurmayın. Dökülmemesi için en az 2-3 parmak boşluk bırakın.

Bir diğer önemli nokta ise ne kadar hızlı kalınlaşmaya başlarsa başlasın benim gibi iki renk yapacaksanız ilk katı döktükten sonra en az 10-15 dakika dinlendirin. Böylece iki rengi birbirine karıştırmadan ve tadına bakmadan güzel bir sunum yapabilirsiniz.

Tadı nasıl diye merak edenlere cevabım sanırım taze ceviz gibi ama bazen biraz fındığı andırıyor.

Bu hafta sonu Kadir Has Üniversitesi Aşçılık Okulu öğrencilerine tatlı dersi vereceğim. Çok çalışacağız, bir iki tarif ve iki fotoğraf paylaşacağım. Merak edenler instagram hesabımı takip edebilirler.

Büyük aşk …

Chia Puding Tarifi Malzemeler (Yoğurtlu)

Böğürtlenli kat için:

    10 adet böğürtlen 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı chia tohumu

Tarih karışımı için:

    10 çiğ badem 5 hurma 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı chia tohumu

Chia puding (yoğurt) tarifi nasıl yapılır?

Böğürtlen, yoğurt ve balı blenderdan geçirin ve 1-2 tur böğürtlen ve yoğurdu rengini verene kadar çalıştırın. Hazırladığınız karışıma chia tohumlarını ekleyin, karıştırın ve kaselere paylaştırın. Blender sürahisini yıkayın (renklerin karışmaması için), yoğurdu, hurmaları ve çekirdeklerini çıkardığınız çiğ bademleri koyun, hurma ve bademler tamamen ezilene kadar karıştırın. Chia tohumlarını ekleyin, karıştırın ve koyu kıvamlı böğürtlen karışımının üzerine loru dökün. Karışımı fincanlara bölüştürürken dikkatli olun çünkü pişirme sırasında hacim iki katına çıkıyor. Fazla doldurursanız taşar. En az 3 saat ve 1 geceye kadar buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın