medyauzmani.com

Çiğ Börek (Çi Börek) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün okulda olmam gerekiyordu ama maalesef hastalandım. Bütün pazar gününü yatakta geçirdim. Bugün de pek farklı değil ama bir an önce doktora gidip ilaç almam gerekiyor çünkü haftanın 6 günü okulda olacağım.

Kollarım yatmaktan uyuşmaya başladığı için biraz oynayıp tarifimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Yayınlanmayı bekleyen tariflerden biri karşıma çiğ börek – che börek… Kıyma olarak patatesli ve beyaz peynirli olanlara bayılıyorum.

Biraz peynir ve maydanozla harika çiğ pankekler yapabilirsiniz. Tırtıklı hamur kesme kalıbı veya çatal kullanarak böreğin kenarlarını daha güzel yapabilirsiniz.

Aşk…

hamur için

Gig Börek (Çi Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

    250 gr un 1 yumurta 100 ml su 1 yemek kaşığı tuz sirke

Dahili ücretler:

    200-250 gr kıyma, 1 kuru soğan, tuz, karabiber

Ada Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına eleyin ve elinizle ortasını açın. Açtığınız çukura yumurta, su, sirke ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 17-18 parçaya bölün ve üzerini nemli bir bezle örterek 25-30 dakika dinlendirin. İç malzeme için soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurup kenara alın. Unu tezgaha alıp merdane veya oklava yardımıyla 1 adet kek yaprağı büyüklüğünde beze açın. Kıymalı karışımı hamurun yarısına yayın ve yarım ay şeklinde kapatın. Beze ve dolgunun tamamı bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış bol yağda kızartın. Kızaran çiğ pankekleri kağıt havlu serili bir tabağa alın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın