Çıtır ekmek dilimleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün buzdolabına sakladığım yarım somun köy ekmeği elime geçince dünyalar benim oldu 🙂 Bu aslında çocukluğumuzdan beri tüm evlerimizde bayat ekmeği değerlendirmek için kullanılan bir yöntem. Ayrıca normal ekmek veya tosttan daha iyidir, ancak ekmek biraz kururken üzerindeki harç kahverengileşir. Bu nedenle ekşi mayalı veya fırından çıkmış köy ekmeği bu tarif için daha uygundur.

Dün akşam balıklı cips pasta ve salatadan oluşan pratik bir menü yaptım. Onun yanında fırında sarımsaklı taze ekmek hazırladım. Artan ekmek dilimlerini buzdolabına geri attım ve sabah dolaptaki malzemelerle fonksiyonel çıtır bir simit hazırladım.

Ekmeğin üzerine süreceğiniz harçta tereyağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz. Dilerseniz kalan salam veya jambonu dilimleyip peynirle karıştırıp bu şekilde pişirebilirsiniz.

Taze kekik, maydanoz ve dereotu beyaz peynirle güzelce harmanlanır. Dilerseniz ekmeğin bir kısmını beyaz peynir, bir kısmını da taze kaşar peyniri ile tatlandırabilirsiniz. Biberiye, taze çedar peyniri ile iyi gider. Her şey zevkinize göre. 🙂

Aşk…

Beyaz peynirli ekmeği hazırlamak için:

    100 gram beyaz peynir 1 yeşil biber 2 dal taze kekik

Kaşar peynirli ekmeği hazırlamak için:

    100 gram taze kaşar peyniri 3 dilim salam 1 dal taze biberiye

Ekmeğin altını fırçalamak için:

    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı biber salçası

Çıtır ekmek dilimleri tarifi nasıl yapılır?

Ekmeği 1,5-2 cm kalınlığında kesin. Domates salçası ve zeytinyağını karıştırıp ekmeklerin üzerine yayın ve dilimleri fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri rendeleyin, yeşil biberi ince ince doğrayın. Kekiği saplarından ayırın ve küçük bir kapta karıştırın. Bu karışımı 3 dilim ekmek üzerine yayın. Kaşar peynirini rendeleyin ve salamı ince ince doğrayın. Biberiye yapraklarını saplarından ayırın ve tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. Kalan üç dilime bu karışımı paylaştırın. Fırın ızgarasını en yüksek sıcaklığa (bizimki 250 derece) ayarlayıp tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz fırına yerleştirin. Peynir eriyene ve kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın