Deniz börülcesi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bayram alışverişi için gittiğimiz marketten o kadar farklı ve harika ürünler aldım ki. Uzun zamandır yapmak isteyip de bir türlü fırsat bulamadığım deniz börülcesini bu bayram deneme fırsatı buldum.

Bayramın ilk günü akşam yemeğinde tüm aile büyükleri bizlerleydi. Kurban Bayramı’nda menümüzün en sevilen yemeği elbette rosto ve pilav oldu. Aile bir aradayken, sofranız kalabalıkken bayramlar daha eğlenceli ve güzel…

Dün geceki yorgunluk geçince bu gece çipura yemenin tam zamanı dedim ve salatayı hazırlamaya başladım.

Peki nedir bu börülce?

Deniz kıyılarında yetişen bu bitki tuzlu ve hafif ekşi ama çok lezzetli. Denizin büyümesi ile tam bir iyot deposudur. Bu özelliği ile guatr hastalarına çok iyi gelmektedir. Hafif kaynatılıp salata haline getirildiğinde lezzetinin yanı sıra ilaç olarak da tüketebilirsiniz.

Aşk…

Deniz ürünleri tarifi malzemeleri

    2 paket lacivert fasulye 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 5 diş sarımsak suyu yarım limon 2 litre su (çok tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek yok)

Deniz humusu tarifi nasıl yapılır?

Fasulyeleri 1-2 su ile yıkayın ve varsa köklerini kesin. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika haşlayın. Pişen barbunyaları süzgeç yardımıyla tencereden alıp soğuk suyun altına koyun (böylece yeşil renklerini koruyacaklardır). Haşlanan börülcelerin kılçıklarını çıkarın (dalları saplarından tutun, dalları tek tek kendinize doğru çekin ve dışarı taşan yeşil kısımlarını tencereye alın). Zeytinyağını ezilmiş sarımsak ve limon suyuyla karıştırın. Satın aldığınız siyah bezelye ile bir salata kasesine karıştırın ve servis yapın. Bir gece önceden yapıp dinlendirirseniz çok daha lezzetli oluyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın