Dünden beri hem doğum günü masa işimi hem de pasta siparişimi tamamlamak için çok uğraştım ama dayanamadım ve uzun zamandır aklımdan geçen yılbaşı pastasını da yaptım 🙂
Bu küçük çörekler aslında benim için bir molaydı, küçük şeyler, küçük değişiklikler, tükettiğimiz yiyeceklere hep öyle bir hava katıyor ki bazen şaşırıyorum.
Özünde çay saatlerimizde eksik etmeyeceğimiz ve yapımı aşırı kolay bir Nescafe pastası ama hemen gelin görün. Ganaj ve 2-3 küçük fondan parçası sayesinde çok ilginç çıktı. Haklı olarak Yeni Yıl masasının köşesine oturdu …
Unutmayın çirkin pasta yoktur özensiz pasta vardır 🙂
Sofralarınızda sohbetler, gülücükler olsun sevgilim…
İçerik Tablosu
yılbaşı pastası tarifi malzemeleri
kek için:
3 yumurta
2,5 su bardağı un
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
yarım bardak süt
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı toz şeker
Bir torba vanilya şekeri
Yarım kutu kabartma tozu
Ganaj için:
250 gram sütlü çikolata
1 paket çiğ krema (200 gram)
kek yapımı:
Oda sıcaklığındaki şeker ve yumurtaları yüksek devirde köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kürek veya mikserin hamur yoğurma aparatı ile karıştırın, en son nescafeyi ekleyip güzelce karıştırın.
Varsa küçük kek kalıplarını veya muffin kalıplarını yağlayıp üzerlerine un serpip kalıpları sağa sola sallayın (böylece un tamamen kalıba dağılacaktır) ve son olarak fazla unu çevirerek dökün. geri döndü. Hamuru ikiye bölün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bitip bitmediğini görmek için kuru bir kürdan kullanın (eğer temiz çıkarsa, tamamdır).
Soğutup kalıptan çıkardığınız kekin üzerine hazırladığınız ganajı dökün ve fondanla süsleyerek servis edin.
Ganajın Yapılışı:
Bir tencereye bir paket krema alın ve kısık ateşte ısıtın, ancak kaynatmayın. Çikolatayı küçük parçalara ayırın (eğer blenderinizin buz kırma özelliği varsa bu çok işe yarıyor). Parçaladığınız çikolatayı sıcak kremaya atın ve iyice eriyene kadar karıştırın. Ara sıra karıştırarak soğutun.Daha koyu bir ganaj istiyorsanız buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]