Merhaba sevgili arkadaşım,
Arpa pilavını en az arpa çorbası kadar severim: Bu leziz pilavın üzerine tatlı domates ve mevsim meyve suları eklediğinizde iki kat daha lezzetli oluyor. Tabii daha sonra konserve domates veya salça ile de deneyebilirsiniz.
Salça kullanacakların su miktarını bir bardak daha artırmaları gerekiyor. Domates rendesi kullanacak olanlar verdiğiniz ölçülere tam olarak uyabilir.
Sonuç olarak haşlanmış domatesli makarna ile domatesli pilav arasında harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Yoğurt veya et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Domates ve arpa ile pirinç şehriye tarifi için malzemeler
• 2 su bardağı erişte
• 1 su bardağı rendelenmiş domates
2 su bardağı sıcak su (isterseniz et suyu da kullanabilirsiniz)
• 1 kırmızı biber (kapea)
• Bir parça yeşil biber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya zeytinyağı
• tuz
Domatesli arpa şehriyeli erişte tarifi nasıl yapılır?
1. Biberlerin saplarını kesin, uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdekleri çıkarın ve mümkün olduğunca eşit küpler halinde kesin.
2. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alıp eritin. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyin ve rengi koyulaşıp hafif kokusu çıkana kadar soteleyin.
3. Biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin (yakmamaya dikkat edin, gerekirse altını kısın).
4. Domates rendesini ekleyin ve 2-3 kez karıştırın.
5. Su ve tuzu ekleyip karıştırın.
6. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. (hafif nemli olacaktır aksi halde altını tutabilir) Ocağın altını kapatın.
7. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika ıslanmaya bırakın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]