medyauzmani.com

Düğün çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İlaç yerine geçen ve hastayı isyan ettiren tarifler var: Düğün çorbası da biraz meşakkatli gibi görünen ama sırasına göre yapıldığında hazır olan bir tarif. Eskiler bu tarifi denizaşırı ülkelerden gelen misafirlerine düğünden sonra ikram etmek için pişirirlerdi. Bu nedenle düğün çorbası denildiği söylenir ama bizim böyle bir geleneğimiz olmadığı için bilemiyorum. Belki sizlerden gelen yorumlarda daha detaylı bilgi sahibi oluruz 🙂

Daha güçlü bir tada sahip olduğu için pişirirken kuzu gerdan kullandık. Servis edildiğinde tadı bana çok tırıs çorbası gibi geldi. Bence kıvamı ve lezzeti ile erkeklerin bayılacağı bir çorba. Zaten birkaç kaşık tadına baktıktan sonra iki kişi bütün tencereyi bitirdi 🙂

Tarifi en detaylı şekilde anlattım, bir aksilik olmazsa videosunu bayramdan önce YouTube kanalımda yayınlayacağım.

Aşk…

Düğün çorbası tarifi malzemeler

    300 gr kuzu gerdan (kemikli) 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre et suyu 500 ml su Tuz Karabiber

Baharat için:

    3 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı un

Sosu hazırlamak için:

    Tereyağı Yağı Kırmızı Biber Kurutulmuş Nane Gevreği

Düğün çorbası tarifi nasıl yapılır?

Eti yıkayıp tencereye alın ve üzerini 4 parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Soyulmuş soğan, patates, havuç ve karabiberi ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin (basıncı daha kolay olacaktır). Pişen eti kemiklerinden ayırın ve küp şeklinde doğrayın. Et suyunu süzdükten sonra kenara alın. Sosunu hazırlamak için un ve ayranı bir kapta çırpın. Biraz et suyu ekleyerek izleyin. Kıymayı tencereye alın, tereyağını ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Et suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan et suyundan 2-3 kaşık alıp baharatlara ekleyin ve karıştırın. Tencereye sıcak baharatları ekleyin, tuzunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavada tereyağı, sıvı yağ, kırmızı biber ve naneyi kızdırın. Sıcak çorbaya sıcak yağ ekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın