medyauzmani.com

Egg-yi Hümayun – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Yumurta-yı Hümayun bir Osmanlı yemeğiydi, hatta dönemin padişahlarının hatta hanedan geleneklerinin gözdesiydi. Ramazan sofralarında her zaman bulunur ve VIP misafirlere ikram edilir. Hatta bazı padişahlar bu yemeği iyi yapanları ödüllendirmişler.

Tarife baktığınızda vay be soğanla yumurta ne yapar diyebilirsiniz. Gerçekten eğlenceli ama tadına bakınca erkeklere bir şey var diyorsunuz.

Şimdi bu tarifi hazırlamanın bir püf noktası var, o da soğanları kısık ateşte uzun süre yavaş yavaş pişirmek. Bu numarayı aklınızda bulundurun çünkü genellikle bu taktik tüm öğünlerde uygulanmalıdır.

Çiğken keskin bir koku veren soğan, yavaş pişirilip karamelize edildiğinde damaklarda bal tadı bırakır.

Tarifimin orijinalinden tek farkı hindi pastırmasını çemen olmadan kullanmam.

Dukan diyetinde yumurta (günde iki sıfıra kadar), soğan (abartmadan) ve sirkeyi (abartmadan) yağlı olmamasını istediğimiz sürece ücretsiz olarak tüketebiliriz. Sıradaki ne? Tabii sarısının bana alerjisi olduğunu düşündüğüm için sarısını yemedim.

Sevgili dostlar bu tarifi hazırlarken ben diyetteyim ama ben padişah sofrası yapıyorum sizde kendinize dürüm yapabilirsiniz.

Bu arada sabah tartıldığımda 63.7’ye düştüğümü gördüm. İlk günden itibaren 30 dakika tempolu yürüyüş fark yarattı.

Aşk…

Not: Diyet yapmıyorsanız çemen otu ile birlikte bol bol soğan ve pastırma kullanabilirsiniz.

Egg-yi Hümayun Tarifi Malzemeler

    ½ orta boy kuru soğan 7-8 adet çemensiz hindi pastırması 2 yumurta 1 kahve fincanı su 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı sıvı yağ (pastırma tuzlu olsa da çemensiz de olsa tuz eklemiyorum)

Egg-yi Hümayun Tarifi nasıl hazırlanır?

Soğanı soyun ve ince halkalar halinde ikiye bölün. Pastırmayı 2-3 parçaya kesin. Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile soğanı alıp kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar renk değiştirip şeffaflaşmaya başlayınca pastırmayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bir dakika sonra sirke ve suyu ekleyip çok kısık ateşte karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Suyunu iyice çekince kaşık yardımıyla iki çukur açın ve bu oyuncakların içine yumurtaları kırın. Tavayı bir kapakla örtün ve yumurtalar donana kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın