medyauzmani.com

Dukan Burger – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

İstanbul’da güneşli bir sabahtan merhaba diyerek yazıma başlayacaktım ama rutinimi bitirip yazmaya başladığımda hava çoktan normale dönmüştü. Aslında isteksiz, sun do cee ee 🙂

Bir iki gün önce, yağ oranı yüksek hazır hamburger köftesi pişirmek yerine kendi Dukan burgerimi yapmaya karar verdim.

Daha önce ev yapımı hamburger yaptım, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir diğer lezzetli alternatif ise tarifi burada yer alan tavuk burger. Ancak, diyet yapıyorsanız, o zaman elbette yağ içeriğini azaltın ve galeta unu ile harca yulaf kepeği ekleyin.

Genellikle hamburger köftelerinde soğan veya sarımsak, hatta tuz ve karabiber bile köftelere dahil edilmez. Bunun nedeni ise özenle seçilmiş yağ içeriği dengeli etin lezzetini yaşamaktır.

Dukan burger yapacaksanız biraz değişiklik yapmalısınız çünkü ette kesinlikle yağ istemiyoruz. Alırken yağını ete ayırıp kıymayı kıyma haline getiriyorum. Yağsız et yağsız tavada veya ızgarada piştiğinde kurur ve bunu önlemek ve damak zevkimize uygun hale getirmek için ufak bir müdahale gerekir.

Verdiğiniz tariften 2 adet kocaman köfte çıkıyor. Bu köftelerden bir tanesi karnınızı doyurmaya yeter ama dilerseniz ikinci bir köfte de yiyebilirsiniz. Daha fazlasını yapıp dondurucuya koyabilirsiniz.

Ayrıca vejeteryan + proteinli günlerdeyseniz kırmızı biber, mantar ve soğanı bizim akşamki gibi yağsız tavada pişirip burgerinize ekleyebilirsiniz.

Burada sandviç ekmeği veya bu krepi servis etmek için kullanabilirsiniz. Salatalık turşusu, Dijon hardalı ve yeşilliklerle hamburgerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Dün akşam misafirimiz olduğu için çok hamburger yaptık miktar fazla gelince ızgara işine girmekte fayda var ama ben teflon tava kullandım çünkü yalnızken tek hamburger yaptım.

Aşk…

Dokan Burger Tarifi Malzemeler

    250 gr yağsız dana eti, yarım orta boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber

Dokan Burger tarifi nasıl yapılır?

Kıymayı bir karıştırma kabına alın ve baharatları ekleyin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyip kıymaya ekleyip yoğurun. Yoğrulan kıymayı iki parçaya ayırın. İlk olarak, bir top haline getirin ve bir hamburger şekli verin. (iç pürüzlülüğü önlemek için mümkün olduğunca ince). Köftelerin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yağsız tavada veya dökme demir ızgarada yan yana pişirin. Hazır ekmek veya krep ile servis yapın.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın