Fırın tariflerine uzun bir ara verdiğimi fark ettim. Bunda uyguladığım diyet ve yoğunluğun büyük etkisi var. Bugün yarın derken Pınar Labne ile son tarifim ekmek makinesinde rahatlıkla yapabileceğiniz bir ekmek olacaktı.
Özellikle pastacılıkta farklı tatlar denemekten keyif alıyorum. Yoğurt, domates, yoğurt ve baharatların ardından sıra labne ve biberiye ekmeğine geliyor.
Elbette sadece peynir ve biberiye içermiyor, biraz zeytin ezmesi ve bir top karabiber eklediğinizde ortaya Alman esmer ekmeği gibi dolgun ve yoğun dokulu lezzetli bir ekmek çıkıyor.
Karabiber topları tamamen damak tadınıza hitap ediyor, isterseniz ekleyemezsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ekmek makinesinde labne ve biberiyeli ekmek tarifi malzemeleri
- 1 paket tahıllı un karışımı 1 paket instant maya (10g) 280ml su 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi 1 yemek kaşığı Pınar Labne 1 tutam toz karabiber 2 dal taze biberiye
Ekmek makinasında labneli ve biberiyeli ekmek tarifi nasıl yapılır?
Su, zeytin ezmesi ve labneyi ekmek makinasının haznesine koyun. Un karışımını sıvıların üzerine dökün. Son paketteki mayayı ekleyin, cihazda 3 saat ekmek yapma programını seçin. Kabuk rengini seçebiliyorsanız 2 veya 3 numarayı seçin. Ekmeği pişirdikten sonra makinenin haznesinde soğumasını bekleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]