medyauzmani.com

Kabak tuğlalı turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sizler için 5 yeni labne tarifim var. Bu tariflerden ilki bal kabağı tuğlalı turta. Labne tarifleri hazırlarken mutlaka evinizde bulunan ya da kolayca satın alabileceğiniz malzemeleri kullanmaya özen gösteriyorum.

Tabii buna evde ne yapacağınıza karar veremediğiniz öğeler de dahildir. Mesela yılbaşı için aldığım ama ne yapacağıma karar veremediğim çok sevdiğim balkabağım sonunda börek oldu.
Kabak sevmeyenlerin bile severek tüketebileceği bir tatlıdır. Zencefil, karanfil ve tarçın denince ortaya sihirli bir tat çıkıyor.

Gözleme hamurunun genellikle önceden pişirildiğini herkes bilir. Ama bu sefer hamuru önceden pişirmedim. Bunun nedeni, balkabağı püresine kıvam vermesi için tek bir kiremit ve yumurta eklemememdir.
Çiğ hamurun üzerine yumurta ve labne ile karıştırılan püre yerleştirilip 180 derece fırında 45 dakika pişirildiği için hamur hiç çiğ kalmıyor.
Sonuç, dilimler halinde kesilmiş yumuşak bir gözlemedir. Aşk…

Kabak tatlısı tarifi malzemeleri

    500 gr kabak 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su Yarım çay kaşığı tarçın 3 adet kuru karanfil bir çay kaşığı yumurta ile toz zencefil Yarım paket labne

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta 200 gram sıvı yağ 2,5 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker veya pudra şekeri

Kabak Böreği Tarifi nasıl yapılır?

Marketten soyulmuş olarak aldığınız kabakları bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyip orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları ocaktan alıp blenderdan geçirin ve soğumaya bırakın. Kabak püresi soğurken turta kabuğunu hazırlamaya başlayın. Küp şeklinde doğradığınız yumurta, un, şeker ve margarini derin bir kaba alın. Mikserde yoğurma aparatı ile hamur toparlanana kadar karıştırın. Hamur toparlanınca elinizle yoğurun ve top haline getirin. (İlkini mikserde yoğurmadıysanız hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin) Küçük (24 cm) kelepçeli bir kalıbın içini fırçalayın. Hazırladığınız hamurun 2/3’ünü kalıba yayın. Ayırdığınız hamurdan uzun bir rulo yapın ve elinizle yaklaşık 3 cm yüksekliğinde kenarlar oluşturacak şekilde kelepçeli kalıbın duvarına bastırın. Hamuru kaplama işlemi bitince, hamurun dibine çatalla delikler açın. Soğuyan kabak püresine labne peynirini ve 1 yumurtayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın