Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu Pazar bir çoğumuzun evinde misafirimiz olacak. Artık çoğumuz hafta içi çalıştığımız için ailemizi ve arkadaşlarımızı ağırladığımız iftarlar hafta sonları oluyor. Kendi yoğrduğunuz ekmeğiniz ile çok lezzetli ekmek kebaplarını zahmetsizce yapabilirsiniz. Yoğurdu yoğurup tepsiye dizip fırına verin 🙂
Ben genelde köfteleri önceden yapıp buzluğa koyuyorum. En sık kullandığım tarif kıymalı köfte tarifi. Bir miktar köfteyi dondurucuda saklarsanız işiniz daha kolay olacaktır. Aksi takdirde hazır alabilir ya da kendiniz yoğurup dinlendirdikten sonra şişlere geçirip fırınlayabilirsiniz.
Evet, kızartma tavasıyla uğraşmanıza gerek yok. Kabak veya fırın tepsisinde pişirin. Köfte yağsız dana etinden yapılıyorsa tavayı sıvı yağ ile yağlamayı unutmayın.
Bu tarifi bayat pide ekmeği ile de yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şiş köfte, kebap ekmeği, tarifi için malzemeler
- 1 paket instant maya 500 gr. un 320 ml. ılık su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tuz 16 adet köfte (tarif için tıklayın)
Sosu hazırlamak için:
- 3 yemek kaşığı salça 6 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı tuzlu su
Servis için:
- 3 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt, çeri domates, yeşil biber
Ekmekli şiş köfte nasıl yapılır, kebap tarifi?
Un, maya ve tuzu bir yoğurma kabında kaşıkla karıştırın. Üzerine ılık su ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar önce kasede sonra masanın üzerinde yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Bekleyen hamuru yoğurup ister fırın tepsisine ister borcam üzerine parmaklarınızla bastırarak açarak gazını alın. Tepside 10-15 dakika daha mayalanmaya bıraktıktan sonra 200 derecelik fırında 15-17 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Pişen ekmeği fırından çıkarın ve bir tel üzerinde soğumaya bırakın. Hazırladığınız veya hazır aldığınız köfteleri şişlere geçirip elinizle sıkın. Izgara köfteleri fırın tepsisine şişlere dizin. Domates ve biberleri ekleyip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında ara sıra çevirerek kızartın. Köfteler pişerken tereyağı ve salçayı kızartıp üzerine su, tuz ekleyip koyulaşana kadar bekletin. Ezilmiş sarımsak ve sütü karıştırın. Ekmekleri küp şeklinde kesin ve servis tabaklarına paylaştırın. Önce sarımsaklı yoğurt, ardından salçalı sos serpin. Fırından yeni çıkmış köfte, biber ve domatesleri paylaştırarak sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]