Ekşili Cehri Çorbası tarifi için önce etimizi tencereye alıp üzerine su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.
Et pişmeye başlayınca diğer taraftan sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Domatesleri yıkayıp biraz soyalım, robotta güzelce ezelim, robotu olmayanlar domatesleri soymadan ortadan ikiye kesip rendenin ince tarafıyla tıraş edebilirler. Rendelenmiş domatesi sos tenceresine alıp düşük ısıda pişirelim, biraz su alınca salçayı koyalım ve sos sarımsağı yakarken bolca karıştıralım.
Domates kokusu çıkmaya başlayınca kavrulmuş sosun içine kıyılmış sarımsağı ekleyelim. Sarımsaklar kavrulunca kaynayan sostan 2 kepçe suyu sosun içine dökelim ve sosu biraz sulandıralım, pişen etin üzerine pişirme sosunu döküp kaynamasını bekleyelim, bu köfte kısa sürede kaynayınca).
Önceden hazırladığımız köfteleri dışarıdan ayırmadan doğrudan sosun kaynayan suyuna atıp buzdolabına koyalım. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve pişirin
Köfteler yüzmeye başlayınca pişmiştir. Şimdi mercimek ve bezelyeyi ekleyelim (yeşil mercimek eklemenize gerek yok ben çocuklarıma vitamin katsın diye kullanıyorum onlar da çorbayı çok güzel tamamlıyor. Evet mercimek kullanmanıza gerek yok ama ben çok kullanmanızı öneririz).
Kaynamaya bırakalım, tuz ve nane ekleyip karıştıralım. Dilerseniz çorbanın kıvamını istediğiniz miktarda su ekleyerek değiştirebilirsiniz. Çorba kıvamına gelince ocaktan alıp bol limon suyu ile servis edebilirsiniz.
Ekşi Dana Cehri Çorbası hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]