Ekşi mayalı kraker – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yıllardır ev yapımı ekşi mayalı ekmek yapıyoruz. Fırıncılık dışında zaman zaman farklı tarifler de deniyoruz tabii ki. Bu kez kızımızla birlikte gönül rahatlığıyla tüketebileceğimiz bir kraker yapmaya karar verdik. İhtiyacınız olan tek şey ekşi maya, zeytinyağı ve un. Gerisi tamamen zevkinize kalmış 🙂

Hava almayan bir kapta uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Ekşi maya nasıl yapılır ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Ekşi Mayalı Bisküvi Tarifi Malzemeler

    1 çay bardağı ekşi maya, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı tam buğday unu, kabak çekirdeği, susam, çörek otu tuzu

Ekşi mayalı bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Un, zeytinyağı ve ekşi mayayı bir karıştırma kabına alıp 3-4 dakika yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Kalan hamura tuz, çekirdek, susam ve kullanacağınız çörek otu ekleyip yoğurun. Mutfak masasının üzerindeki parşömen kağıdını alın. Ortasına hamuru koyuyoruz ve üzerine tekrar yağlı kağıt sererek hamuru nazikçe yayıyoruz. Daha fazla tohum vb. serpin ve elinizle bastırın. Bir bıçak veya pizza rulosu ile hamurdan bir parça kesin. 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Bisküviler soğuyunca servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın