Ekşi mayalı tam buğday ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sonu benim için iyiydi. Uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımla buluşuyorum ve onları çok seviyorum. Sevimli sohbetleri bir yana, verdiğim kilolarla ilgili iltifatlar inanılmaz derecede etikti.

Elbette, bu kısım iki ucu keskin bir kılıç gibidir, Dr. Dukan’ın kitabında da bahsettiği gibi, maceralar ekstra ruh ve neşe ile başladı. Şu anda hala 5 kilo fazlam var ama iki gündür ne yediğime çok az dikkat ediyorum.

Şimdi önümde iki seçenek var, ya hemen hacim verme aşamasına geçeceğim ya da 29 Nisan’daki 4. güçlendirme. İnanılmaz bir frekansım var.

Neyse kendimi güçlendirmeye başlamadan önce damak zevkime göre ekmek yapmaya başladım. Ekşi mayalı kepekli ekmek organik, sağlıklı ve lezzetliydi ama sadece tam buğday unu kullandığım için biraz sert oldu. Bugün Nakliman’da bazı müşterilerimize verdik ve çok beğendiler. Hafta sonları bu şanslı müşterilerden biriyseniz, muhtemelen tadına bakabilirsiniz.

Bu son fotoğrafı çektikten sonra, “Kalem kılıçtan keskindir” diye tweet attı. İnsanlarda ekmek sevgisini harekete geçiren nedir? 🙂

Ekşi maya tarifi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İşte ev yapımı ekşi mayalı ekmek tarifi..

İşte ekmek makinesinde ekşi mayalı ekmek tarifi…

Aşk…

Ekşi mayalı tam buğday ekmeği tarifi malzemeler

    1 su bardağı ekşi maya 2 su bardağı su 3 su bardağı tam buğday unu 1,5 çay kaşığı tuz

Tam Buğday Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Ekşi maya, su, un ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Mikserin yoğurma ucuna veya kancaya asarak hamuru 10 dakika yoğurun. Tezgahı unlayın ve hazırladığınız hamurları tezgaha alıp toparlayın. Dört tarafı ortaya doğru katlayın ve tekrar düzleştirin. Aynı katlama işlemini tekrar yaparak ekmek şeklini verin. Ekmeği dinlendireceğiniz kaba veya tepsiye alın ve 4 saat dinlendirin. Fırının içine ısıya dayanıklı bir kaba su koyun ve 250 dereceye kadar ısıtın. Tepsideki gevşek ekmeği alın ve keskin bir bıçak veya jiletle çizin. Ekmeği fırına veriyoruz, sıcaklığı 225 dereceye düşürüyoruz ve ekmeği bir saat pişiriyoruz. Pişen ekmeği fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın