Merhaba sevgili arkadaşım,
Komposto da komposto da meyvelerin şekerli suda kaynatılmasıyla hazırlanan ve soğuk olarak masaya servis edilen içeceklerdir. Taze meyvelerle kompostolar, kuru meyvelerle kompostolar hazırlanır. Temelde aynı şey olsa da kullanılan meyvelerin kuru ya da taze olmasına göre isimlendirilmektedir.
Ramazan, çok hoşaf ve hoşaf demektir. Eski güzel günlerden bize kalan en tatlı lezzetlerden biri sanırım 🙂
Elmaları haşlarken 2-3 parça kabuklarını soyup ekstra tat vermesi için ekliyorum. Tarçın ve karanfille karışan elma kokusu tüm eve hoş bir hava katıyor 🙂
Şekeri damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz. Daha beyaz elma ve hafif ekşi bir komposto isteyenler limon suyu ekleyebilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
elma kompostosu tarifi malzemeler
- 4 elma 6 su bardağı su 1,5 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz) 3-4 adet karanfil 1 çubuk tarçın Yarım limonun suyu (isteğe bağlı)
Elma kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Elmaları yıkayıp soyun ve küp şeklinde doğrayın. Elma, limon suyu, 2-3 elma kabuğu, su, karanfil ve tarçını bir tencereye alın. Elmalar yumuşayana kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca toz şekeri ekleyip iyice karıştırın ve şeker eriyene kadar pişirin. Kompostoyu oda sıcaklığına gelinceye kadar tencerede dinlendirin. Buzdolabına koyun ve ayakları soğusun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]