medyauzmani.com

Elma ve şeftali karışımı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İftarda ve sahurda içinizi ferahlatacak nefis bir komposto tarifim var. Normalde tek çeşit meyveden komposto yaparım ama bu sefer fotoğraf çekimlerinden kalan birkaç meyveyi değerlendirmek için basit bir tarif hazırladım.

Elma, şeftali, ahududu ve hatta yaban mersini ekledim. Ben ekstra tat vermesi için çubuk tarçın da attım. Tarçın aromasının yoğun olmasını istiyorsanız komposto pişerken ve soğurken içinde bırakabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak 1-2 kuru karanfil ekleyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Elma ve şeftali kompostosu tarifi için malzemeler

    2 adet sert şeftali 2 adet elma 1 su bardağı ahududu 1 çay bardağı yaban mersini 1 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet karanfil

Elma ve şeftali karışımı komposto tarifi nasıl yapılır?

Elmaları ve şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Doğranmış meyveleri, meyveleri ve şekeri tencereye koyun. Tarçın çubuklarını ve suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırarak karıştırın. Şeker eridikten sonra frambuazı ekleyin ve orta ateşte elmalar ve şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kompostoyu buzdolabında oda sıcaklığına getirin. Soğuyunca buzla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın