Tiritin lezzeti için en önemli şey etin kalitesine bağlıdır. Kuşbaşı dana eti kullanacaksanız, az yağlı ve yumuşak kısımlarını tercih edin.
Eti lezzetlendirmek için tuz, karabiber ve pul biber gibi temel baharatları kullanabilirsiniz. Ancak damak zevkinize göre kekik, kimyon gibi ek baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Baharatları eklerken aşırıya kaçmamak önemlidir; etin ve diğer malzemelerin doğal lezzetlerini bastırmamalıdır.
Tiritin lezzetini artırmak için mutlaka et suyu kullanın. Et suyu, yemeğe derinlik ve zenginlik katar. Et suyunuz yoksa kemik suyu da kullanabilirsiniz.
Bayat ekmek kullanmak en iyisidir; taze ekmekler ıslandığında hamurlaşabilir.
Ekmekleri kızartırken, yağın her yerine eşit şekilde dağılmasına dikkat edin. Bu, ekmeklerin çıtır olmasını sağlar.
Tiriti pişirdikten sonra hemen servis yapmadan önce birkaç 1-2 dakika dinlendirin. Bu, lezzetlerin birbirine karışmasını sağlar.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Et Tirit Tarifi Tarifi İçin Malzemeler
-
800 gram dana eti
200 gram kemikli dana eti
1 adet orta boy soğan
5-6 adet tane karabiber
2-3 adet defne yaprağı
Tuz
2 adet bayat pide ya da ekmek
1,5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kekik
Sosu için:
-
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1,5 su bardağı su
Et Tirit Tarifi Tarifi Nasıl Yapılır?
Eti düdüklü tencereye alın, üstüne 1 adet soğan, defne yaprağı, karabiber tanelerini ve tuzu ilave edin. Üstünü geçecek kadar su ekleyerek 1 saat 15 dakika kadar düdüklüde pişirin.
Etler pişerken pideleri doğrayın, bir fırın tepsisine alıp kızarıncaya kadar fırınlayın.
Sosu için salçayı yağda kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek biraz su ekleyin ve kıvam alınca ocaktan alın.
Etleri süzün ve didikleyin. Kızaran ekmekleri servis tabağına alın. Üzerine et suyundan gezdirip pideleri ıslatın.
Çırpılmış yoğurdu gezidirin.
Etleri yoğurdun üzerine ekleyin. En son sosu gezdirip maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]