Etli Kabak – En Sevdiğim Yemek

Yaz geçmesine rağmen kabak tadında bulma imkanımız var. Kabağı yaparken kuru biber, domates ve sebzeleri de yaptım. O battaniyeleri kasten sardım, et yapraklarının dokusu kalın. Elbette bu durum bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir. Ne kadar çok koyarsanız, o kadar çok olur. Zeytinyağlı sebze sarması yapmanın farkı bu 🤔 Sosu mümkün olduğunca ince olmalı. Genelde herkes tarafından bilinir ama hatırlatmakta fayda var.

Kabak Dolması Tarifi matematiğimiz şu şekilde; Her dolgu için 25 gr kıyma kullanıyoruz. 1 kaşık (silme) ve pirinç. Her yaprak sargısı için 1/3 oranı.

Kabak oyuyoruz. Yıkadıktan sonra tuz ve karabiberle ovuyoruz.

İç mekan çamuru için; Soğanı çok iyi doğrayıp sarımsağı ve tuzu ezip diğer malzemeleri karıştırırken tuz, karabiber ve biraz kırmızı biber ekliyoruz.

Kabaklarımızı doldurup ağızlarını kapatıyoruz. Patates ve domatesle kapatanlar da var. Genelde onlarla yaptığım sebzelerin kapaklarını kapatıyorum.

Kabağı bir tencereye koyuyoruz ve bir çeşme taşı koyuyoruz. Tuz ve kaynar su döküp tencerenin kapağı açıkken kaynamasını bekliyoruz.

Kaynayınca ocağın altını kapatıp ağzını kapatıp 35-40 dakika pişiriyoruz. Ardından damak zevkinize göre nane veya limon tuzu ekleyip 10 dakika pişiriyoruz.

Etli Kabak servise hazır.

Mutlulukla..

Not: Kabağı yapmadan önce ekşi kremayı eklerseniz kabak yumuşamayacaktır. Bu arada, işleri çok zorlaştırmayı sevmiyorum! 10-15 dakika önce koymak yeterlidir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın