medyauzmani.com

Kışlık domates sosu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kırmızı biberler kavruldu, ayıklandı ve soğutuldu. Muğla’dayken teyzemle kış domatesi hazırladık. Domates sosu veya salçası yapılırken daha çok Çanakkale domatesi kullanılır. Bunun nedeni daha az coşkulu ve daha etli olmasıdır.

Blog için yine 5 kilo geri getirdik ama hepsinde 20 kilodan fazla domates sosu yapıldı. Bunun nedeni ise ortalama 5 kilo hazırlamanın çok daha kolay olmasıdır. Daha fazla domates sosu hazırlamak isterseniz 5 kg ve katları şeklinde hazırlayabilirsiniz.

Unutmayın, domatesler vakumlanamayacak kadar sıcakken kavanozları doldurmalısınız. Ellerinizi yakmamak için bir bez veya fırın eldiveni kullanabilirsiniz. Kavanozların ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin ve bir gece bekletin.

Yaptığım sosları domates kullanılan tüm tariflerde kullanabilirsiniz. Domates soslu makarna özellikle lezzetlidir.

Menemenlik yapmak isterseniz tariflere buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Kışlık domates sosu malzemeleri

    5 kilo Çanakkale domatesi, 2 yemek kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı

Kolay peeling için:

    2 litre kaynar su 2 litre buzlu su

Konserve için:

    5’li Paket 750g Kullanılmamış Kavanoz Kapakları Uygun Kavanozlar

Kışlık domates sosu tarifi nasıl yapılır?

Domateslerin üzerlerine bıçakla çapraz kesikler atın. Önce kaynayan suya atın, kaynayan suda 40-50 saniye tutun ve hemen buzlu suya atın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri elinizle soyun ve küp şeklinde doğrayın. Domatesleri tencereye alın, üzerine tuz ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte 1,5 saat pişirin. Domatesleri ocaktan almadan 10 dakika önce zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ocak kapatılır kapatılmaz domatesleri temiz kavanozlara paylaştırın. Kavanozları yıkayıp kuruladığınız kullanılmayan kapaklarla kapatın. Kavanozları ters çevirin ve soslar tamamen soğuyana kadar bırakın. Soğutulmuş, vakumlanmış domates soslarını güneş görmeyen bir dereye çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın