Kolayca hazırlayacağınız bu ev yapımı bulyonlar, aylarca yemeklerinize lezzet katacak! Hepimizin yemeklerini lezzetini arttırmak için bazı Tarifler.net.tr vardır. Mutfağın özünü lezzet vericiler oluşturur.
Peki nedir bu bulyon?
Fransızca’da “bouillon” kelimesi, genellikle et, tavuk, sebze veya balık suyu anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda çorba, sos veya yemek yapımında kullanılan temel bir malzeme olan bu sıvıyı ifade eder.
Ev yapımı bulyonlar yemeklere derinlik ve zenginlik katar. Bu lezzet vericiler, özellikle hızlı ve kolayca hazırlanan yemekler için mükemmel bir tercihtir.
Özellikle çorbalarda ve bulgur pilavında denemenizi tavsiye ederim
Paylaşmanın tadını çıkarın…
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Tavuk Bulyon Tarifi İçin Malzemeler
-
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 sap pırasa
2 iri diş sarımsak
2-3 kereviz sapı yapraklarıyla
1 adet orta boy kereviz
1 adet defne yaprağı
1 dal biberiye (isteğe göre)
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kalığı zerdeçal
Çeyrek tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
5 parça kemikli tavuk pirzola
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ev Yapımı Tavuk Bulyon Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm sebzeleri yıkayın, soyun ve ince ince doğrayın.
Doğradığınız malzemeleri düdüklü tencereye alın. Tavukları da ekledikten sonra zeytinyağını ilave edin ve 2-3 dakika kavurun.
Tencereye tuzunu, taze ve kuru baharatları ekleyin. Kavurduğunuz malzemenin üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin. Düdüklüde 30 dakika pişirin.
Pişen karışımdan biberiye, defne yaprağı ve tavuk kemiklerini çıkarın.
Tüm malzemeyi blenderdan geçirin, dondurucunuza sıcağacak şekilde kaplara yayın. 1 gece doldurun.
Donan karışımı kaptan çıkarın, küpler halinde porsiyonlayın ve istediğiniz zaman kullanmak üzere dondurucuya alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]