Dördüncü gün geldi. Mayamızın gözlerine bakarak ergenlik çağına girdiğini söyleyebiliriz 🙂 Çok ürkek, çok kararsız ilerliyor. çıkıntı ya da değil arasında.
Aslında Cenk gibi yürüyor gibiyiz (cafefernando.com). Aynı gün bu pozisyondaydı. Fazla şişkinlik yoktu. Kabukta çok az. Üstü köpüklü ve içi aynı.
Dün yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi 1/2 pint seviyesinde kalırken 12 ons seviyesine yakın şişti. İlerleyen günlerde gerçekleştireceği yüksek şişme etapları için güç kazandığını düşünüyorum.
Tarifte herhangi bir değişiklik yapmaya gerek görmediğim için karışımın %80’ini döküp, tarifteki miktarda un ve su ekleyip yarını bekliyoruz.
Bu sırada Cenk mayayı bitirip dün 9’a bırakmış. Bu sessizliğin arkasında bir ekmekçilik işi var gibi hissediyorum 🙂 Ekmeğini pişirip yazana kadar, bizim mayalanmış ellerimizi öpecek olgunluğa erişeceğini biliyorum.
tüm aşamalar
– İlk gün ve kurulum
– Ekşi maya 2. gün
3. gün ekşi maya
4. gün ekşi maya
5. gün ekşi maya
– 6. gün ekşi maya
– Ekşi maya, yedinci gün
Ekşi hamur tarifi – 4. Gün
Tarif cafefernando.com’dan uyarlanmıştır.
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Ekşi Hamur – 4. Gün Tarifi Malzemeler
- 125 gr (3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı) tam buğday ekmeği ve un (%50-%50) karışımı 100 gr (yaklaşık 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı) oda sıcaklığında içme suyu
Evde ekşi maya nasıl yapılır – dördüncü gün tarifi?
Ekşi hamurun %80’ini kuru malzemelerle birlikte atın. Un ve suyu ekleyip tahta kaşıkla un parçaları gidene kadar karıştırın. Kasenin çevresine yapışan hamuru sıyırın, üstünü bir peçete ile örtün ve mutfağınızın sıcak, güneşli bir köşesinde mayalanmaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]