Budur! İşte dedirten o kareler 🙂 Beklenen büyük gün geldi çattı. Bütün gün evde olamadık ama aklım hep mayadaydı. ne oldu? Şiştin mi? Ya yükselmezse? Bence onlarla ilgilenmek maya yapmaktan daha kolay.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi maya hacmi iki katına çıktı. 300ml yakl. 600 ml hat. Tehlikede. Görmeyi beklediğim tablo tam olarak buydu. Baktığımda baloncuklar ve köpükler parti veriyor 🙂 Temiz kokuyor. 2 yıl önce denediğimde yakalayamadığım maya bu kez hedefini tutturdu. Başarılı tarifi için Cenk’e teşekkür etmek istiyorum.
Bu akşamki yemek için atacağımız %80’i çöpe atmadık, sadece bir kenara koyduk. Bu kısımdan itibaren ilk ekmeği deneyeceğiz, bu mayanın durumunu görmek için bir test ekmeği olacak. Kalan %20’lik kısmını dünkü ölçülere yedirip kenara koyuyorum. Aslında mayaydı. Yarın bunu temin edip ekmek yapmaya başlayacağız.
tüm aşamalar
– İlk gün ve kurulum
– Ekşi maya 2. gün
3. gün ekşi maya
4. gün ekşi maya
5. gün ekşi maya
– 6. gün ekşi maya
– Ekşi maya, yedinci gün
Ekşi hamur tarifi – yedinci gün
Tarif cafefernando.com’dan uyarlanmıştır.
İçerik Tablosu
Evde ekşi maya yapımı – Yedinci gün tarifi malzemeleri
- 150 gr (3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı) tam buğday ekmeği ve un (%50-%50) karışımı 125 gr (yaklaşık 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı) oda sıcaklığında içme suyu
Evde ekşi maya nasıl yapılır – yedinci günün tarifi?
Ekşi hamurun %80’ini kuru malzemelerle birlikte atın. Un ve suyu ekleyip tahta kaşıkla un parçaları gidene kadar karıştırın. Kasenin çevresine yapışan hamuru sıyırın, üstünü bir peçete ile örtün ve mutfağınızın sıcak, güneşli bir köşesinde mayalanmaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]