medyauzmani.com

Evde mantı nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Canım annem mantı yapmayı ve yemeyi çok severdi. Çok çeşit yemek yapmazdı ama 3-4 çeşit yemekleri hep aklımda ve damağımda. Teyzem ise bu işin ustası, ortaokuldayken yazın onun mantısını yapardım. O zamanlar yiyecek içecek işine çok meraklıydım 🙂

Evde mantı yaparken uyulması gereken bazı püf noktaları var. Öncelikle hamuru iyice yoğurun ve yuvarlamadan önce kabarmasını bekleyin. Bol kaynar su bulundurun ve tuzladığınızdan emin olun. Mantıları haşlamadan önce unlanmış bir masaya veya tepsiye koyun ki hamur biraz kendini çeksin ki haşlama sırasında birbirine yapışmasın.

Bolca mantı yapabilirsiniz ve saklamak isterseniz bir süre dinlendikten sonra dondurabilirsiniz.

Aşk…

Dersler:

    1 yumurta 1,5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı oda sıcaklığında su 3 – 3,5 su bardağı un

Dahili bileşenler:

    200 gr kıyma 1 orta boy kuru soğan Tuz ve karabiber

Servis için:

    Tatlı biberli sarımsaklı yoğurt yağı

Evde mantı nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve suyu ekleyin, tuzu ekleyip çatalla çırpın. Önce 2 su bardağı unu ekleyin, kalanını azar azar ekleyin ve yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ikiye bölün. (Bu kadar büyük yapamayacağımı düşünüyorsanız 4 bezeye bölebilirsiniz). Bezenin üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Soğanı rendeleyin veya rondodan geçirin. Kıymaya soğan ve diğer baharatları ekleyip yoğurun. İlk beze hamurunu un serpilmiş tezgaha alın, üzerine biraz daha un serpin ve merdane yardımıyla düzleştirin. Oklava ve bıçak yardımıyla hamuru 2,5-3 cm eninde, sonra uzunlamasına kesip kareler oluşturuyoruz. Karelerin ortasına birer tutam kıyma koyup üçgen şeklinde kapatıyoruz. Mühürleme işleminiz bittiğinde unlanmış bir tezgaha veya tepsiye yayabilirsiniz ki yapışmasın. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve üzerine biraz tuz ekleyin. Mantıyı ekleyin Pişen mantı suyun üzerine çıktığında yemeye hazırdır. Süzülmüş mantıları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın