Evde siyah zeytin nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen haftaki tarifimiz olgunlaşmış ve artık servise hazır öğütülmüş yeşil zeytindi. Bu haftaya ev yapımı siyah zeytinimle başladım ve sıra geldi.

29 Ekim’de zeytinleri kendi ellerimle topladım, siyah ve yeşil olanları ayırıp ayrı ayrı diktim. Siyah zeytinin tadı ve rengi geri geldi ama benim gibi baharat sevmeyenler için (hafif acılığın diğer adı :)) en az 15-20 günleri var.

Herkesin kendi ölçüsü vardır, ben 1 kilo hatta 100 gram siyah zeytine 3 yemek kaşığı kaya tuzu kullandım. Bu ölçü benim damak zevkime oldukça uygun, 1 kiloya 100-150 gram kadar tuz alabilirsiniz ama yemekten önce bir gece suda bekletilmesi gerekiyor. Benim zevkime göre aldığım ölçülerde su eklemeye gerek yok.

Şimdi ben tabi ki etli zeytinleri seçtim çünkü elimle dalından kopardım, zedelenmesin, ezilmesin diye. Kendiniz toplayacaksanız veya piyasadan satın alacaksanız, parlak siyah bir renk ve kusursuz bir et seçtiğinizden emin olun.

Aşk…

Evde siyah zeytin nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

• 1 kilo etli çiğ siyah zeytin
• 3 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura tuzu)
• 2 litrelik bir cam veya plastik kap

Evde siyah zeytin nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

1. Zeytinleri yıkayın ve süzün.
2. Süzülmüş zeytinleri iki litrelik cam veya plastik bir kaba koyun.
3. Tuzu ekleyin, kapağı kapatın ve tuz dağılıncaya kadar çalkalayın.
4. Zeytin kavanozunu 30 gün boyunca her gün 1-2 dakika sallayarak tuzun karışmasını sağlayın ve zeytin suyunu salın.
5. Zeytinler zamanla büzülmeye ve su salmaya başlayacaktır. 15 gün sonra biriken suyu dökebilirsiniz. Su biriktikçe dökmeye devam edebilirsiniz.
6. Zeytinyağı ve limonla tatlandırılmış olgun zeytinleri 1,5-2 ay sonra verebilirsiniz.
7. Ben koymadım ama siz isterseniz kavanozlara kırabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın