medyauzmani.com

Ezogelin Tatlı Çorbası – Tatlılarım

Az malzeme ile lezzetli ve verimli bir çorba yapmaya ne dersiniz, o halde tarifimize geçelim.

En iyi Ezogelin çorbası tarifi için önce soğanlar yıkanır, doğranır ve bir tavada fazla yağ ile kavrulur.

Daha sonra un eklenir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Çorba, pirinç ve bulgur iyice yıkanır, kavrulmuş soğanların üzerine dökülür, salça ilave edilir ve tekrar karıştırılır.

Üzerine yaklaşık 2 litre su dökülür ve su kaynamaya başlayınca baharatlar eklenir. Çorbanın içindeki tohumlar yumuşayıncaya kadar pişirilir, ardından çorbanın altı kapatılır.

Dilerseniz bu şekilde örneğin buğdayla dilerseniz de blenderdan geçirerek servis edebilirsiniz. Seçim senin

Ocaktan alınan çorba servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın